Kudikionetektis.lt

Naujienos

 

Būsimų ir esamų mamyčių ir tėvelių asociacija „ Gandras“ 2023 m. tęsia projektą „Psichosocialinės pagalbos teikimo tėvams prieinamumo didinimas“

 

Projekto veiklos: nemokomos konsultacijos ir mokymai, kuriuos finansuoja LR socialinės apsaugos ir darbo ministerija. Dėl nemokomų nuotolinių ar gyvų konsultacijų galite kreiptis į šiuos specialistus:

  • Psichologė Kristina Navickienė (Svetainės www.kudikionetektis.lt įkūrėja) Psichologinė pagalba ištikus kūdikio netekčiai.Tel.: 8-607-59340, el. paštas.: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai
  • Psichologė Jelena Bachlina (Asociacijos „Gandras“ pirmininkė) Psichologinė pagalba ištikus kūdikio netekčiai.Tel.:8-614-10925, el. paštas.: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai
  • Socialinė darbuotoja Aušra Mazgienė (18 darbo metų patirtis Kauno klinikų neonatologijos ir akušerijos ir ginekologijos klinikose) Socialinė pagalba ištikus kūdikio netekčiai (konsultavimas dėl palaidojimo, išmokų ir kt. klausimais).Tel.: 8-676-27030, el. paštas.: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai

Dėl mokymų „Bendravimas su tėvais patyrusiais vėlyvą persileidimą,negyvo kūdikio gimimą ar naujagimio mirtį“ rašykite, skambinkite Jelenai Bachlinai.

Taip pat galite kreiptis dėl knygos „Didesnio skausmo nebūna: atsakymai, pagalba ir viltis, netekus kūdikio“. Knyga nemokoma, tik už siuntimą reikės susimokėti.

 

2022 m. Projektinė veikla

Būsimų ir esamų mamyčių ir tėvelių asociacija „ Gandras“  2022 m. pradeda vykdyti LR socialinės apsaugos ir darbo ministerijos  projektą „Psichosocialinės pagalbos teikimo tėvams prieinamumo didinimas“. Projekto veiklos: konsultacijos ir mokymai, kuriuos finansuoja LR socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Dėl  nuotolinių konsultacijų galite kreiptis  į šiuos specialistus:

Psichologė Kristina Navickienė (Svetainės www.kudikionetektis.lt įkūrėja). Psichologinė pagalba ištikus kūdikio netekčiai. Tel.: 8-607-59340, el. paštas.: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai

Psichologė Jelena Bachlina (Asociacijos „Gandras“ pirmininkė). Psichologinė pagalba ištikus kūdikio netekčiai. Tel.:8-614-10925, el. paštas.: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai

Socialinė darbuotoja Aušra  Mazgienė (18 darbo metų patirtis Kauno klinikų neonatologijos ir akušerijos ir ginekologijos klinikose). Socialinė pagalba ištikus kūdikio netekčiai (konsultavimas dėl palaidojimo, išmokų ir kt. klausimais). Tel.: 8-676-27030., el. paštas.: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai

Dėl mokymų „Bendravimas su tėvais patyrusiais vėlyvą persileidimą, negyvo kūdikio gimimą ar naujagimio mirtį“  rašykite, skambinkite  Jelenai Bachlinai. Taip pat galite kreiptis dėl knygos „Didesnio skausmo nebūna: atsakymai, pagalba ir viltis, netekus kūdikio“. Knyga nemokoma, tik už siuntimą reikės susimokėti.

 

2021 m. Projektinė veikla

Būsimų ir esamų mamyčių ir tėvelių asociacija „Gandras“ 2021 m.  vykdo projektą "Šeimos ašara" (sveikatos priežiūros specialistų kompetencijų didinimas dirbant su šeimomis patyrusiomis kūdikio netektį nėštumo metu, gimus negyvagimiui ar kūdikiui mirus po gimimo).

Projektą finansuoja Valstybinio visuomenės sveikatos stiprinimo fondas.

Siekiant tęsti psichosocialinę pagalbą šeimoms, išgyvenančioms kūdikio netektį, įgyvendindami projektą toliau:

1)    Tęsime atminimo dėžučių leidybą ir teikimą šeimoms Lietuvoje. Tėveliai gaus atminimo dėžutę, kurioje yra daiktai padedantys įamžinti vaikelio atminimą bei paramos bukletai apie įvykusią netektį.

2)    Tęsime konsultavimą telefoninio pokalbio metu ir el. laiškais.

3)    Parengsime ir išleisime lietuvišką metodinę knygą su rekomendacijomis, kur istorijos persipina su konkrečiais patarimais, suskirstytais pagal gedėjimo etapus, pagal kūdikio amžių.

4)    Sukursime trumpus filmus su praktiniais patarimais medikams ir šeimoms.

5)    Organizuosime mokymus sveikatos priežiūros specialistams. Šių mokymų metu būtų aptarti bendravimo su šeima išgyvenančia netektį algoritmai. Specialistai sužinotų apie psichologinę kūdikio netekties problemą, susipažintų su emocinėmis tėvų reakcijomis į netektį, mokytųsi kaip pranešti blogą žinią ir palaikyti šeimą po blogos žinios pranešimo.

 

2020 m. Projektinė veikla

2020-02-25


Būsimų ir esamų mamyčių ir tėvelių asociacija „Gandras“ ir VŠĮ Ugdymo ir konsultavimo centras pradeda vykdyti projektą “Psichosocialinės pagalbos teikimo tėvams prieinamumo didinimas“.
Tolimesnis siūlomas pagalbos etapas yra nukreiptas padidinti medicinos personalo informuotumą, teikiant pagalbą šeimai esant perinatalinei netekčiai bei tęsti jau parengtas iniciatyvas (tolimesnė bukletų leidyba,atminimo dėžučių komplektavimas ir psichosocialinės paramos šeimoms užtikrinimas).
Projekto partneris- Lietuvos akušerių sąjunga.
Projektą finansuoja LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.
Apie artėjančius renginius ir teikiamas paslaugas informaciją rasite www.kudikionetektis.lt

 

2019 m. Projektinė veikla

Būsimų ir esamų mamyčių ir tėvelių asociacija „Gandras“ ir VŠĮ Ugdymo ir konsultavimo centras kartu su partneriais: Asociacija „Padedu augti“ ir Neišnešiotų naujagimių asociacija „Neišnešiotukas“ – vykdydami projektą "Atminimo dėžutės šeimoms netekusioms kūdikio" jau išleidžia net 300 dėžučių, kurias pasiūlysime Lietuvos gimdymo įstaigoms.

Rugsėjį- spalį vyks šios dėžutės pristatymas Lietuvos akušerėms ir ginekologams. 
Atminimo dėžutę sudaro: 
1) 8 paramos bukletai, kuriuose susidūrę su netektimi tėvai gali radasti visą reikiamą informaciją apie savo psichologinę situaciją, komplikuoto gedulo įveikimo būdus, savo teises ir pareigas. 
2) Gedulo atributai – žvakutė, užuojautos laiškas.
3) Daiktas skirtas atsisveikinimui – baltos spalvos palutė.
4) Rėmelis echoskopijos nuotraukai, pėdutės ar delniuko spaudui.
5) Skrajutė apie teikiamą psichologinę pagalbą Lietuvoje.

Projekto tikslas - tęsti psichosocialinės pagalbą šeimoms, išgyvenančioms kūdikio netektį, siūlome Jungtinės Karalystės praktiką – atminimo dėžučių teikimą šeimoms- diegti Lietuvoje. Projekto metu bus sukurta ir paruošta atminimo dėžutes. Tėveliai gaus atminimo dėžutę, kurioje yra daiktai padedantys įamžinti vaikelio atminimą  bei paramos bukletai apie įvykusią netektį.

Atminimų dėžučių pristatymas įvyks Lietuvos akušerijos ir ginekologijos klinikoje - Kauno perinatologijos centre, Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikoje- Akušerijos ir ginekologijos centre ir Respublikinėje Šiaulių ligoninėje -Moters ir vaiko klinikoje. Gimdymo įstaigose atminimo dėžutės bus įteiktos šeimoms, kurioms jos ir yra skirtos. Atminimo dėžutes taip pat pasiūlysime  ir kitoms  Lietuvos medicinos įstaigoms. Jei Jūs asmeniškai ar Jūsų gydymo įstaiga nori įsigyti šią dėžutę kreipkitės.

Projektą finansuoja LR Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją.


2018 m. buvo vykdomas projektas "Šeimos ašara"

(Kompleksinė psichosocialinė pagalba šeimoms netekusioms kūdikio)

Būsimų ir esamų mamyčių ir tėvelių asociacija „Gandras“ ir Viešoji įstaiga „Ugdymo ir konsultavimo centras“  2018 m. dalyvavo LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos nevyriausybinių organizacijų, dirbančių šeimos gerovės srityje, veiklos projektų atrankos konkurse ir gavo finansavimą projektui Šeimos ašara (Kompleksinė psichosocialinė pagalba šeimoms netekusioms kūdikio).

Šio projekto dėka yra  išleisti paramos bukletai  šeimoms netekusioms kūdikio. Bukletuose yra pateikiama gedinčių tėvų patirtis, specialistų rekomendacijos.

Teikiama psichologinė pagalba  šeimoms: konsultacijos laiškais, telefonu. Vyksta susitikimai su tėvais.

 

Asociacijos „Gandras“ ir UKC išleisti bukletai:

Atsisveikinimas su kūdikiu

Grįžimas į darbą po kūdikio mirties

Informacija ir parama seneliams

Kai kūdikis miršta prieš gimstant

Kitas nėštumas

Pagalba vaikams po kūdikio netekties

Seksualiniai santykiai po kūdikio mirties

Šeimai ir draugams

Tėčiams

 

Bukletas, skirtas medicinos personalui:

Bendravimo su kūdikio gedinčiais tėvais rekomendacijos medicinos personalui


2017.09.28 dieną kviečiami visi tėveliai atvykti į "Paramos grupę netektį išgyvenusiems tėvams" nuo 18:00. Susitikimo metu tėveliai dalinsis savo skausminga patirtimi ir bus aptariami būdai, kurie padeda įveikti sielvartą. Adresu: Savanorių pr. 206-323, Kaunas. Planuojančius dalyvauti prašome informuoti el. paštu apie atvykimą: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai

2017.04.27 dieną kviečiami visi tėveliai atvykti į "Paramos grupę netektį išgyvenusiems tėvams" nuo 18:00. Susitikimo metu tėveliai dalinsis savo skausminga patirtimi ir bus aptariami būdai, kurie padeda įveikti sielvartą. Adresu: Savanorių pr. 206-323, Kaunas. Planuojančius dalyvauti prašome informuoti el. paštu apie atvykimą: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai

2017.03.30 dieną kviečiami visi tėveliai atvykti į "Paramos grupę netektį išgyvenusiems tėvams" nuo 18:00. Susitikimo metu tėveliai dalinsis savo skausminga patirtimi ir bus aptariami būdai, kurie padeda įveikti sielvartą. Adresu: Savanorių pr. 206-323, Kaunas. Planuojančius dalyvauti prašome informuoti el. paštu apie atvykimą: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai

2017.02.23 dieną kviečiami visi tėveliai atvykti į "Paramos grupę netektį išgyvenusiems tėvams" nuo 18:00. Susitikimo metu tėveliai dalinsis savo skausminga patirtimi ir bus aptariami būdai, kurie padeda įveikti sielvartą. Adresu: Savanorių pr. 206-323, Kaunas. Planuojančius dalyvauti prašome informuoti el. paštu apie atvykimą:  Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai

2017.02.09 dieną kviečiami visi tėveliai atvykti į praktinį užsiėmimą "Meno terapija - sielvartui įveikti" nuo 18.00. Užsiėmimo metu dalyviai išmoka meno terapijos technikų, padedančių įveikti sielvartą. Užsiėmimo trukmė: 1,5 val. Užsiėmimo kaina:  5 eurai. Adresu: Savanorių pr. 206-323, Kaunas. Planuojančius dalyvauti prašome informuoti el. paštu apie atvykimą:  Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai

2017.01.26 dieną kviečiami visi tėveliai atvykti į "Paramos grupę netektį išgyvenusiems tėvams" nuo 18:00. Susitikimo metu tėveliai dalinsis savo skausminga patirtimi ir bus aptariami būdai, kurie padeda įveikti sielvartą. Adresu: Savanorių pr. 206-323, Kaunas. Planuojančius dalyvauti prašome informuoti el. paštu apie atvykimą:  Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai

2016.11.24 dieną kviečiami visi tėveliai atvykti į "Paramos grupę netektį išgyvenusiems tėvams" nuo 18:00-19:30. Susitikimo metu tėveliai dalinsis savo skausminga patirtimi ir bus aptariami būdai, kurie padeda įveikti sielvartą. Adresu: Savanorių pr. 206-323, Kaunas. Planuojančius dalyvauti prašome informuoti el. paštu apie atvykimą:  Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai

2016.10.27 dieną kviečiami visi tėveliai atvykti į "Paramos grupę netektį išgyvenusiems tėvams" nuo 17:30-18:30. Susitikimo metu tėveliai dalinsis savo skausminga patirtimi ir bus aptariami būdai, kurie padeda įveikti sielvartą. Adresu: Savanorių pr. 206-323, Kaunas. Planuojančius dalyvauti prašome informuoti el. paštu apie atvykimą:  Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai

2016.09.29 dieną kviečiami visi tėveliai atvykti į "Paramos grupę netektį išgyvenusiems tėvams" nuo 17:30-18:30. Susitikimo metu tėveliai dalinsis savo skausminga patirtimi ir bus aptariami būdai, kurie padeda įveikti sielvartą. Adresu: Savanorių pr. 206-323, Kaunas. Planuojančius dalyvauti prašome informuoti el. paštu apie atvykimą:  Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai

2016.08.25 dieną kviečiami visi tėveliai atvykti į "Paramos grupę netektį išgyvenusiems tėvams" nuo 17:30-18:30. Susitikimo metu tėveliai dalinsis savo skausminga patirtimi ir bus aptariami būdai, kurie padeda įveikti sielvartą. Adresu: Savanorių pr. 206-323, Kaunas. Planuojančius dalyvauti prašome informuoti el. paštu apie atvykimą:  Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai

2016.05.19 dieną kviečiami visi tėveliai atvykti į "Paramos grupę netektį išgyvenusiems tėvams" nuo 16:00-18:00. Susitikimo metu tėveliai dalinsis savo skausminga patirtimi ir bus aptariami būdai, kurie padeda įveikti sielvartą. Adresu: Savanorių pr. 206-323, Kaunas. Planuojančius dalyvauti prašome informuoti el. paštu apie atvykimą: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai

2016.04.28 dieną kviečiami visi tėveliai atvykti į "Paramos grupę netektį išgyvenusiems tėvams".

Daugiau informacijos čia.

 

2015.12.01. Kviečiami visi tėveliai lankyti psichologinius meno terapijos užsiėmimus.

Šie užsiėmimai padės labiau pažinti save, išmokti reikšti emocijas bei valdyti krizines gyvenimo situacijas.

2015.11.11         Publikacijos spaudoje
KODĖL PYKSTAME IR KALTINAME KAŽKĄ DĖL ARTIMOJO NETEKTIES? Kai netenkam artimo ir brangaus žmogaus, pirmiausiai kas kyla mūsų galvose (atsitokėjus nuo šoko) – kodėl taip atsitiko?! Racionalus protas bando suvokti šios netekties priežastį bei kaip nors rasti paaiškinimą.

Skaitykite daugiau: http://www.moteris.lt/psichologija/kodel-pykstame-ir-kaltiname-kazka-del-artimojo-netekties.d?id=69342060

2015.10.14         Publikacijos spaudoje
Dažnai tėveliams iškyla klausimas: o ką vaikams pasakoti ir ko nepasakoti apie mirtį. Jei norite rasti atsakymus į šį klausimą prašome skaityti aktualų straipsnį:
http://mamoszurnalas.lt/ka-sakyti-ir-ko-nesakyti-vaikams-a…/

2015.10.14         Publikacijos spaudoje

KODĖL NEDRĮSTAME PRISIMINTI ANKSTI IŠĖJUSIŲ KŪDIKIŲ? Dažnai didelio dėmesio sulaukia šeimos gimus kūdikiui. Jos sveikinamos, aptariama į ką gimęs kūdikis labiau panašus ir koks jo/jos charakteris. Tačiau ką daryti toms šeimoms, kurios laukdamos kūdikio - jo nesulaukia?

Skaitykite daugiau: http://www.moteris.lt/psichologija/kodel-nedristame-prisiminti-anksti-isejusiu-kudikiu.d?id=69136188


2015.10.13         Publikacijos spaudoje

Labai norime pasidžiaugti Ji žurnalo gražiu prisidėjimu prie mūsų iniciatyvos. Ir dar kartelį labai norėtume padėkoti, kad rado vietos savo žurnale mūsų didelei žinutei...

 

2015.09.25                  Kviečiame šeimos narius, netekusius kūdikių atvykti ir paminėti svarbią datą

Ruošiamės pažymėti Kūdikio Netekties dieną (Baby Loss Awarness Day) spalio 15 d. Ji buvo pradėta minėti 1983 JAV. Šią dieną prisimenami visi mažyliai, neišvydę dienos šviesos. Tai būdas pasakyti pasauliui, kad nesame abejingi kitų skausmui ir kad šie vaikučiai toliau gyvena artimųjų mintyse bei širdyse. Šią dieną daugelis žmonių uždega žvakutę prisimint kūdikius, neišvydusius šio pasaulio ar išėjusius labai anksti.

daugiau informacijos https://www.facebook.com/Kudikio-netektis-1387531511546458/timeline/

 

2015.09.01                               Kviečiamos moterys, tėveliai ir artimieji atvykti į psichologines konsultacijas.

Jos vyksta kiekvieną dieną iš anksto suderinus laiką adresu: Savanorių pr. 206-323, Kaunas. Konsultacijos konfidencialios!!!

 

2015.08.25

Kviečiamos moterys į dailės terapijos grupę

Dailės terapijos metu mokysimės atrasti savo vidinį pasaulį, įveikti skausmą ir sunkias emocijas per spalvas, potyrius.  Per kūrybinį procesą nutiesime tiltą - jungsime psichologijos, psichoterapijos ir dailės sritis.

Mokėti piešti nėra būtina, būkime kūrybiniame procese kartu.

 

 

  • Užsiėmimų laikas ANTRADIENIAIS nuo 17:30-19:00
  • Trukmė: 10 užsiėmimų
  • Dalyvavimas mokamas.
  • Adresas: Kaunas, Savanorių pr. 206-323
  • Būtina išankstinė registracija tel: 860759340

 

 

2015.02.27

Teikiamos nuolatinės psichologo konsultacijos individualiai ir porose, išgyvenantiems kūdikio netektį ar krizes. Kviečiame registruotis Jums tinkamu laiku: 860759340

 

2015.01.26

Kviečiame į savipagalbos grupę, kurios metu mes daugiau pasinersime į dailės terapiją. Šios terapijos tikslas sumažinti padidėjusį nerimą ir depresiją, bei įveikti krizę.

Šiuo metu grupė jau pradėjo veikti.Užsiėmimai vyksta kiekvieną ketvirtadienį nuo 17.00.

Labai laukiame!

 

 

 

2013.09.25

Ruošiamės pažymėti Kūdikių Netekties dieną (Baby Loss Awarness Day) spalio 15 d. Ji buvo pradėta minėti 1983 JAV. Šią dieną prisimenami visi mažyliai, neišvydę dienos šviesos. Tai būdas pasakyti pasauliui, kad nesame abejingi kitų skausmui ir kad šie vaikučiai toliau gyvena artimųjų mintyse bei širdyse. Šią dieną daugelis žmonių uždega žvakutę prisimint kūdikius, neišvydusius šio pasaulio ar išėjusius labai anksti.

 

 



Visos teisės priklauso www.kudikionetektis.lt.